3 grunde til at du bør udfordre dig selv og starte med at lære Kinesisk 💪

Hvorfor begyndte jeg at studere Kinesisk?

3. december 2019 tog jeg en beslutning, som endte med at ændre mit liv. Jeg besluttede mig for, at 2020 ville blive et år, hvor jeg virkelig skulle udfordre mig selv ved at lære kinesisk!

Jeg brugte en del tid på at finde ud af, hvordan jeg kunne udfordre mig selv med en større udfordring end folk normalt giver dem selv – tab 5 kg, løb et maraton, brug færre penge og andre trivielle udfordringer, som alligevel aldrig lykkedes. Du kender dem godt, ikke? 

Så efter noget tid stillede jeg mig selv et spørgsmål, som kom til at ændre, hvordan 2020 ville se ud: ”Hvor meget kinesisk kan jeg lære på 90 dage?”

https://www.instagram.com/p/B6bNVuZAZWS/
Jeg besluttede mig også for at dokumentere hele rejsen på YouTube!

Mit mål var at blive i stand til at have en hverdagssamtale på kinesisk, og jeg vidste, at jeg ville blive nødt til at flytte til Kina for at nå til det niveau. Jeg endte med at studere en måned i Shanghai og et par uger online inden jeg tog til Taipei og studerede i næsten to måneder, hvor jeg boede hjemme ved en lokal familie.

Men hvorfor besluttede jeg mig overhovedet for at ville udfordre mig selv i 2020? Jeg kunne lige så godt bare have fortsat med at leve mit liv, stille og rolig og det havde sikkert også været fint.

Har du nogensinde set et barns ansigtsudtryk, når de lige har gjort noget, som de ikke vidste, at de var i stand til? F.eks. at cykle. De er lykkelige og vokser som individer fordi de indser, at deres potentiale er større end bare at kunne gå.

Jeg besluttede mig for at udfordre mig selv, fordi jeg ønskede at vokse som menneske og udleve mit fulde potentiale – og jeg kan virkelig mærke, at jeg er blevet et helt nyt menneske efter denne rejse.

Så hvor meget kan man lære på 90 dage? Tjek det ud lige her!

Super inspirerende, Tobias – men hvorfor skal jeg udfordre mig selv?

Det er et godt spørgsmål, og selvom jeg har et utal af gode grunde, så har jeg valgt at skære dem ned til tre rigtig gode grunde til hvorfor du bør udfordre dig selv til at lære kinesisk.

Du vokser som individ

Når du udfordrer dig selv, så skubber du dine grænser og vokser som menneske. Da du cyklede for første gang, var du sikkert bange for at falde og slå dig selv (det var jeg i hvert fald), men med en smule hjælp begyndte du at træde i pedalerne og inden du så dig om, cyklede du med fuld fart ned af en bakke. Du skal udfordre dig selv, fordi du vokser af det!

Du havde lært noget nyt! Som børn lærer vi nye ting hele tiden og vokser som individer, men hvorfor stopper vi, når vi bliver ældre?

Et af de områder, hvor der er et kæmpe potentiale, er inden for sprog! De fleste danskere snakker kun dansk og engelsk (og kan da lige kommunikere med vores naboer på den anden side af Øresund), men det er også det.

Okay, vi kan måske også godt bestille en stor fadøl og en pølse på tysk; men det er de færreste som rent faktisk er flydende i et tredje sprog.

Derudover har det en masse kognitive fordele, som en tidligere LTL studerende, Jan, har skrevet lidt om lige her:

Hvordan ændrer sprog på din hjerne? 🧠 Thumbnail

Hvordan ændrer sprog på din hjerne? 🧠

Hjerne og Sprog: Hvordan ændrer sprog på din hjerne? Denne blog er lavet af vores tidligere LTL-medarbejder Jan. Jan boede i Kina i over fem år, mens han arbejdede hos LTL og blev fremragende til at tale kinesisk. Da han…

Du lærer noget om dig selv

Du bør udfordre dig selv for at lære noget mere om hvem du er, hvad du kan lide, hvad du ikke bryder dig om, og hvad du er passioneret omkring.

Min kæreste, som er på udveksling i Canada, fortalte mig, at en 75-årig kvinde for nylig blev en del af en fag på University of British Columbia, som hedder ”Stage Acting”.  

Hun havde altid tænkt på, om hun mon kunne have været en stor skuespiller. På trods af, at hun skal have hjælp til at skubbe sin kørestol rundt på scenen, så elsker hun det!

For at sætte det i rette perspektiv, så prøver jeg at sige, at du ikke bør sidde som 75-årig og undre dig over, om du mon kunne have lært at snakke kinesisk – der er intet tidspunkt bedre end nu til at finde ud af det! Og jeg er ret sikker på, at lærerne hos LTL kan lære dig en hel del!

Du får en masse selvtillid

Når du lykkedes med dine udfordringer, så vil du få en masse selvtillid og tro meget mere på dine egne evner.

Tro mig, første gang jeg bestilte en kop the på kinesisk blev jeg fyldt med så meget selvtillid, så det halve havde været nok.

Du kan se lige her, hvordan det rent faktisk gik til!

Og den selvtillid jeg fik fra at lykkedes med at lære noget kinesisk brugte jeg i et jobinterview senere samme dag, og nu har jeg fået et internship ved en af verdens største virksomheder. 

Derfor er det så vigtigt, at du konstant udfordrer dig selv og opbygger selvtillid til at få succes med hvad end du ønsker i livet!

Jeg er overbevist! Hvordan kommer jeg i gang med at udfordre mig selv?

Det er heldigvis utrolig simpelt!!

Du kan kontakte LTL lige her og komme i gang med at planlægge dit program. Det kan være svært at finde ud af, hvordan du vil planlægge din kinesiskundervisning; men personligt så kan jeg virkelig anbefale Shanghai og Taipei. Desuden er eneundervisning virkelig godt, hvis du vil fokusere på at komme så langt som muligt – det synes jeg var virkelig fedt! 

Samtidig så boede jeg hjemme ved en lokal familie og det var en kæmpe oplevelse (bare rolig, det skal jeg nok skrive en blog om snart).

https://www.instagram.com/p/B-rIevnh8eS/
Her får vi aftensmad og snakker kun kinesisk!

Men hvis det ikke kan lade sig gøre af den ene eller anden grund (lige nu er det mere eller mindre umuligt at rejse grundet COVID-19), så er onlineundervisning også en rigtig god mulighed.

Det giver dig mulighed for at tilpasse undervisningen til din dagligdag – bare fordi du har travlt med arbejde, studie, at tabe 5 kg, at træne til et maraton eller en af de 117 andre gode undskyldninger, så bør du stadig udfordre dig selv!

https://www.instagram.com/p/B_C_pshFdPw/

Vil du høre mere fra LTL?

Hvis du gerne vil høre mere fra LTL Kinesisk Sprogskole, så tilmeld dig vores mailliste.

Vi giver masser af god information om at lære kinesisk, nyttige apps til at lære sproget og fortæller om alt det, der foregår på vores LTL-skoler! Tilmeld dig nedenfor og bliv en del af vores stadigt voksende fællesskab!

.

Skriv et svar

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores hjemmeside.

Lær mere