Dating på kinesisk: Det gode, det dårlige og det slemme 💘😁 (Del 1)

Dating i Kina:
Det gode, det dårlige og det slemme ved at date i Kina

new year's resolution - new year chinese - mandarin - love in chinese - find love in mandarin - get a boyfriend in chinese - get a girlfriend in chinese

Uanset hvor du dater rundt omkring i verden, så kan du ikke undgå at opleve kulturelle forskelle. Hvis du tør at prøve dating på kinesisk, så kommer du helt sikkert også til at opleve kulturelle shock!

Alt afhængigt af hvor du kommer fra i verden, så er kinesisk kultur med stor sandsynlighed meget anderledes, end hvad du er vant til.

Det stopper ikke, når det kommer til dating på kinesisk i Kina.

Det her er en jordnær beskrivelse af oplevelsen af at date i Kina – the gode, det dårlige og det slemme – og hvordan man håndterer de kulturelle forskelle, som uden tvivl vil opstå

*Disclaimer: Det her er en generaliseret, personlig beskrivelse – den her blogpost betyder helt sikkert ikke, at alle kinesiske mænd er sådan her!

Dating på kinesisk – Intet mellemstadie

Dating på kinesisk – Asiatisk kultur

Dating på kinesisk – ‘At tage på “damejagt”!

Dating på kinesisk – Materialisme og køb af gaver

Dating på kinesisk – Venner går efter samme pige

Dating på kinesisk – Matchende tøj

Dating på kinesisk – Alting går ret hurtigt

Dating på kinesisk – Ekstremt pres

Dating på kinesisk – Brugen af telefoner

Dating på kinesisk – FAQ’s

OBS: Når vi nu snakker om kærlighed, så tag lige at tjek LTLs markedsføringschef, Max, ud her – han holder en bryllupstale… på kinesisk!

Intet mellemstadie

I mange vestlige kulturer er der nogle specifikke stadier i et forhold, før man kan ændre Facebook status og man rent faktisk er i et forhold.

Det ser normalt sådan her ud, når man dater:

  1. Første møde – Måske på internettet gennem en dating app eller venner. Eller måske er I venner først og vil gerne tage forholdet til næste niveau.
  2. Date – Nu har I mødtes, haft den første date og hvis den gik godt, så er I blevet enige om at have den næste, tredje og fjerde date. Længden af dating afhænger meget af det individuelle par. Nogle har svært ved at binde sig og vil finde det sværere at tage forholdet til næste niveau, og andre suser derud af! Dette stadie er nok et af de mest vigtige. Man lærer hinanden at kende og tester, hvor godt man passer sammen uden at være kærester.
  3. “I et forhold” – Nu har I taget det sidste skridt (altså ikke at blive gift) og I er nu officelt… I et forhold! På dette stadie kalder I hinanden for kærester, og det er generelt forventet, at det er et eksklusivt forhold. Det er altså ikke tilladt at være utro!

Du kan se nogle tips til dating på kinesisk lige her!

Asiatisk kultur

I asiatisk kultur – inklusiv dating i Kina – glemmer de ofte mellemstadiet!

Det “at date” er ikke særlig kendt blandt de lokale!

Man møder en mand eller kvinde, tager på første date og hvis det går godt… Ja så er man… “I et forhold”??

Det er ikke nødvendigt at sige noget – det bliver ikke diskuteret, om man skal tage forholdet til næste niveau eller kalde hinanden kærester. Det bliver bare antaget, at man er i et forhold!

https://www.instagram.com/p/BymSO94F04T/

Det kan godt være lidt intimiderende, og noget du skal være opmærksom på, fordi du vil ikke give nogen en forkert opfattelse eller sende de forkerte signaler og komme til at såre nogen.

Det er vigtigt at være klar i spyttet fra starten, og hvis du ikke er komfortabel med, at tingene går hurtigt – så sørg for at fortælle det og hjælp personen, du dater, med at forstå de kulturelle forskelle!

At tage på “damejagt”!

Det er et lidt mærkeligt koncept, som vi ikke ser så meget i vesten – i hvert fald ikke i samme grad.

Det er klart, at du vil opsøge en person, som du har følelser for – måske er dette niveau faktisk den kinesiske version af dating!

Den helt store forskel på dette koncept er måden, hvorpå det er gjort. Dating på kinesisk er nemlig anderledes, hvis du ikke har fanget den endnu.

Det kan opfattes som en ret gammeldags måde at vise, at man godt kan lide en anden person; men hvis en dreng kan lide en pige, så vil han vise disse følelser ved at købe en masser gaver (og vise hvor godt et hjem og familie, han kan tilbyde)

Jeg elsker dig på kinesisk ❤️ - Den ultimative guide (2020) Thumbnail

Jeg elsker dig på kinesisk ❤️ – Den ultimative guide (2020)

Jeg elsker dig på kinesisk – LTLs Definitive Guide Hvordan siger du Jeg elsker dig på kinesisk?  Jeg elsker dig på kinesisk – Ikke så svært 我爱你 – Wǒ ài nǐ 我 – Jeg, Mig爱 – at elske你 – Dig…

Materialisme og køb af gaver

Som opfølgning på det ovenstående…

Dating in China - Buying Gifts to win them over, it's a thing!
Dating in China – Buying Gifts to win them over, it’s a thing!

Den bedste måde at vise dine følelser på, når du dater på kinesisk, er ved at købe materielle goder.

Og de skal være dyre. Kina er forelsket i materielle goder og mærkevarer.

For nylig var der en artikel om en kinesisk mand, som købte en Lamborghini til sin udenlandske kæreste i forlovelsesgave. Desværre sagde hun nej – penge kan åbenbart ikke købe alting!

Hvis du vil læse mere om vanvittige forlovelsesgaver, så kan du læse om dem lige her eller læse om dating i Kina del 2!

Dating på kinesisk: Det gode, det dårlige og det slemme 💘😁 (Del 2) Thumbnail

Dating på kinesisk: Det gode, det dårlige og det slemme 💘😁 (Del 2)

Dating i Kina:Det gode, det dårlige og det slemme ved at date i Kina Når du mener, du har fået information nok om dating i Kina, så find mere information om de bedste kinesiske datingapps, der findes. Kina er en…

Venner går efter samme pige på samme tid til samme fest…

Hvis venner godt kan lide den samme på, så er det intet problem overhovedet, at de begge forsøger at forføre hende/ham på samme tid

I vestlig kultur ville dette ofte føre til enden på venskabet eller som minimum nogle diskussioner.

Normen i vestlig kultur, såfremt to (eller flere) venner kan lide den samme person, er enten at lade den personen vælge, at skiftes til at prøve eller helt at opgive det – for at undgå konflikter.

https://www.instagram.com/p/B-rIevnh8eS/
Bare rolig – vores to danske studerende, Mikkel og Tobias, var ikke på damejagt! De boede nemlig hjemme ved en lokal familie.

I asiatisk kultur er det intet problem!

Jeg har været i situationer, mens jeg boede i Kina, hvor 3 eller flere af mine venner aktivt kæmpede om den samme person. Selvom det kan virke sjovt, så kan det govet være en smule mærkeligt, hvis man ikke er vant til den del af kulturen.

Matchende tøj

Dating in China - Be prepared for matching outfits!
Dating i Kina – vær klar på matchende tøj!

Det her er noget, som deler vandene! Du synes enten, at asiatiske par i matchende tøj er super sødt – eller alt for mærkeligt.

Jeg er totalt klar på det, og synes det er mega sødt. Også selvom jeg ikke selv har prøvet det før.

Par køber det samme tøj – eller som vi kan se på billedet, tøj der kun kan bæres sammen. Og de elsker at have det her tøj på i offentligheden for at vise deres dybe kærlighed til hinanden!

De her sæt hellder 情侣装 – Qínglǚ zhuāng og kan købes på Taobao og i butikker.

Så tag din bedre halvdel under armen og tag ud og shop! (eller kast en smule op i munden…)

Alting går ret hurtigt

Som tidligere forklaret, så eskalerer tingene ret hurtigt, når du dater i Kina.

Når man dater vestlige mænd eller kvinder, så er det at snakke om ægteskab og børn nærmest et tabu – det er i hvert fald først noget man bringer på banen et par år inde i forholdet.

Og svaret er ofte – “øhhh, tjaaa, øhhh – en ting af gangen!” og så bliver der skiftet emne.

I asiatisk kultur er det ikke unormalt, hvis det bliver bragt på banen på første date. JA! Men for at være fair, så er det godt, fordi så ved folk i det mindste, hvad de vil!

Men på den anden side, så er det ret skræmmende (alt afhængig af hvor du er i livet). Snakken om ægteskab og børn stopper ikke efter det er blevet diskuteret en gang. Det kan sagtens blive bragt på bagen dagligt – ja endda op til flere gange om dagen.

Hvorfor er det sådan?

Det skyldes i HØJ grad….

Ekstremt pres fra familie på at blive gift og få børn

chinese dating
Et “Giftemåls-marked” i Beijing hvor forældre forsøger at gifte deres børn væk

Forældre rundt omkring i verden er helt forskellige, og mange kulturer har forskellige måder at opdrage på.

Jeg kommer fra en britisk familie, så jeg kan godt sige, at jeg ikke kommer fra en anderledes familie, når jeg siger, at mine forældre ville flippe ud, hvis jeg sagde, at jeg ville giftes og have børn nu!

Eller, jeg er i den forkerte ende af 20’erne, så måske ville de være okay med det. Men vestlige værdier er mere fokuserede på selvstændighed end familiære værdier. Det er både godt og skidt!

I asiatisk kultur, og især kinesisk kultur, er der et ekstremt pres fra familie, venner, og familiens venner på at blive gift og starte en familie.

Det er faktisk ikke unormalt i Kina, hvis forældre arrangerer dates for deres børn. Forældre kommer sågar på “giftemåls-markeder” med billeder af deres børn og information (som f.eks. uddannelse og højde) for at finde den eneste ene til deres barn!

Den ultimative guide til at sige hej på kinesisk - 20 måder at hilse på nogen 👋 Thumbnail

Den ultimative guide til at sige hej på kinesisk – 20 måder at hilse på nogen 👋

Hej på kinesisk: 20 måder at hilse på nogen på kinesisk Tror du, at du ved, hvordan man siger hej på kinesisk. Det er nemt, er det ikke? Bare gør dit bedste 你好 “NI HAO!” og halvdelen af arbejdet er…

At kigge på en andens telefon og brugen af telefoner

All eyes on the phone - Chinese Dating
Hovedet i skærmen, når man dater i Kina!

Der er en underlig mangel på privatliv, når man dater en kinesisk mand.

De er ikke mistroiske, men de kan godt lide at kigge på din telefon.

I den vestlige verden vil det uden tvivl være et tegn på mistillid. Vi vælger faktisk aktivt IKKE at kigge på vores partners telefon for at vise, at vi stoler på ham/hende.

For at være helt ærlig, så er jeg ligeglad – jeg har intet at skjule og det er en smule sjovt.

Det er ikke noget alvorligt, når de gør det – det er bare noget, de er vant til at gøre.

Så hvis du bliver bedt om at vise din telefon, eller nogen er meget ihærdig efter at se din telefon, så lad være med at tage det personligt.

Hvis du ikke er vild med det, så kan du forklare, at selvom det er en del af dating i Kina, så er det ikke en del af din kultur.

Hvis du gerne vil mestre dating i Kina, så er du også nødt til at vide, hvordan man IKKE skal invitere nogen ud!

Dating i Kina- FAQ’s

Hvad er den mest populære dating-app i Kina?

Tantan er den mest populære dating-app i Kina lige nu, men der er mange, mange flere!

Hvor mange Valentinsdage er der i Kina?

Der er faktisk 6 valentinsdage hvert år!
14/2: Valentinsdag
14/3: “Hvid” Valentinsdag
20/5: 520
20/8: Qi Xi Festival
Dag 15 i Kinesisk Nytår: Lanternefestivallen
11/11: Singledag

Er singledag (11/11) i Kina større end Black Friday?

Ja! På Singledag 2017 brugte folk mere end $25bn (168.2bn yuan)!

Går alle kinesiske par i matchende tøj?

Nej ikke all par – men du vil nok komme til at se mere matchende tøj i Kina end de fleste andre steder, du har besøgt!

Er “gave-kulturen” anderledes i Kina?

Ja, det er den uden tvivl. Det er en god idé at have styr på, hvordan man giver gaver i Kina, inden du køber en gave, som kan vise sig at være stødende eller andet!

Vil du høre mere fra LTL?

Hvis du gerne vil høre mere fra LTL Kinesisk Sprogskole, så tilmeld dig vores mailliste.

Vi giver masser af god information om at lære kinesisk, nyttige apps til at lære sproget og fortæller om alt det, der foregår på vores LTL-skoler! Tilmeld dig nedenfor og bliv en del af vores stadigt voksende fællesskab!

.

Skriv et svar

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores hjemmeside.

Lær mere