Mine fem yndlingsting at lave i Shanghai (i 2020) 🥟

Hvad kan man lave i Shanghai?

Jeg besøgte Shanghai for første gang i 2019, og fordi byen er så stor, var jeg virkelig overvældet. Jeg vidste slet ikke, hvad man kunne lave i Shanghai!

Jeg spurgte mig selv: ”hvad kan man lave i Shanghai?” – og indså hurtigt, at jeg var nødt til at flytte til Shanghai permanent for at nå det hele!

Det gjorde jeg dog ikke – faktisk havde jeg kun en weekend i Shanghai sidste år. Men jeg blev fuldstændig forelsket i byen – Shanghai var meget mere, end jeg nogensinde havde forventet.

https://www.instagram.com/p/B7Ng_TABvgf/
Første dag i Shanghai i år!

Efter at have brugt en måned i Shanghai starten af 2020, har jeg prøvet nogle forskellige ting.

Denne liste er derfor ikke fem ting, som du skal lave i Shanghai uanset hvad, og der er helt sikkert en masse ting, som jeg ikke har på listen, der er endnu federe.

Men jeg har forsøgt at lave en komprimeret liste med fem ting, som jeg virkelig nød, da jeg var i Shanghai. Jeg håber, at du får en fed oplevelse i Shanghai!

Her kommer listen

  1. Beundre den fantastiske skyline
  2. Tage til tops i Shanghai Tower
  3. Shoppe på Nanjing Road
  4. Køre med verdens hurtigste tog
  5. Opleve Shanghai’s madscene
  6. Hvad kan man lave i Shanghai – FAQ

Shanghai er Kinas mest befolkede by og stemningen er virkelig noget anderledes, end jeg nogensinde har oplevet på mine rejser rundt i verden.

Forskellen på Beijing og Shanghai er groft sagt, at Beijing har en masse kultur og gamle bygninger, og Shanghai er en moderne og dynamisk storby med utalige skyskrabere.

Efter at have brugt en længere periode i Shanghai i år kan jeg med komplet sikkerhed sige, at Shanghai er på min top tre over yndlingsbyer i verden.

Jeg tror, at det er energien i byen, som jeg er faldet pladask for – i Shanghai er absolut alting muligt, og jeg har aldrig oplevet så dynamisk en by.

Efter en uge med kinesisk undervisning kan du også prøve at gå ud og snakke med de lokale!

Så har vi også etableret, at jeg er virkelig glad for Shanghai! Alt jeg prøver at sige er bare, at du at nødt til at besøge Shanghai minimum en gang i dit liv. Her kommer nogle forslag til, hvad du kan lave!

Beundre den fantastiske skyline

Shanghai’s skyline er helt sublim, hvis du spørger mig! Kombinationen af de fanstisk flotte bygninger og floden for foden af dem gør det til en helt særlig oplevelse at se Shanghai’s skyline i virkeligheden.

https://www.instagram.com/p/B7anDG4hXwF/
Wow. Bare wow.

Shanghai’s skyline indeholder ikoniske bygninger som tv-tårnet, Shanghai Tower, Jin Mao Tower og Shanghai World Financial Center.

Dæmningen i Shanghai
Hvis du tænker “hvad kan jeg lave i Shanghai?” – så er svaret altid, at du kan tage på The Bund og beundre den smukke skyline!

Billedet her er udsigten over Shanghai’s skyline fra The Bund. The Bund er uden tvivl en af mine favoritsteder i Shanghai. The Bund er et ikonisk sted med udsigt over Shanghai’s skyskrabere.

Du kan nyde Shanghai’s skyline fra mange høje bygninger på den modsatte side af Shanghai Tower; men fra The Bund oplever du virkelig, hvor majestætisk bygningerne stiger fra floden.

Jeg nød i særlig grad også at gå nogle ture frem og tilbage på The Bund for at opleve stemningen og se de mange turister (både kinesiske og udenlandske), som kom for at få billeder af et af Shanghai’s kendetegn!

https://www.instagram.com/p/B7dKQkUBogL/
Her er en 30 sekunders video fra da vi tog til The Bund for at snakke med de lokale!

Jeg kan anbefale at komme lidt hen ad eftermiddagen, så du kan nå at se solnedgangen over skyskraberene og se mørket falde på – men pas på! For hvis du først gør det, så kommer du til at ville tilbage en anden gang,

Tage til tops i Shanghai Tower

Shanghai Tower er Kinas højeste bygning og den anden højeste bygning i verden med sine voldsomme 128 etager og 632 meter!

https://www.instagram.com/p/B7ka3jYBsoR/
Udsigten fra Shanghai Tower hen af aftenen er fantastisk!

Jeg har været oppe i Burj Khalifa for et par år siden, men jeg synes uden tvivl, at udsigten fra Shanghai Tower er flottere – faktisk så flot, at jeg var deroppe i 2019 og igen i 2020!

Der er ikke så meget mere til Shanghai Tower end den fantastiske udsigt, så det er ikke en heldagsaktivitet. Jeg vil helt klart anbefale at komme ved 15-16 tiden og så bruge et par timer deroppe indtil solen går ned.

At opeleve udsigten fra Shanghai Tower, når solen går ned, og lysene tændes er uforglemmeligt.

Du får hele udsigten fra Shanghai Tower i den her vlog!

Hele byen lyses op, og du kan stå og kigge ned på nogle af verdens højeste bygninger – det er surealistisk!

Indgangsbiletten koster omkring 200kr, og du skal huske pas for at få lov til at købe billet! Selvom det virker som mange penge at bruge på en udsigt, som man kan se på et billede, så synes jeg uden tvivl, at det er det hele værd.

Udsigten fra Shanghai Tower er stadig den flotteste udsigt, jeg har oplevet indtil videre!

Shoppe på Nanjing Road

Når man befinder sig i en storby, skal man selvfølgelig ud at shoppe! Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan – det er nok min kæreste, der har fået det banket ind i hovedet på mig.

Bare rolig – der er rig mulighed for at shoppe i Shanghai på Nanjing Road. Der er et utal af butikker og shopping centre. Du kan bruge flere dage på Nanjing Road, hvis det skulle være!

Hvis du er en Apple nørd (som min rejsekammerat Mikkel), så befinder en af Apple’s mest ikoniske butikker sig på Nanjing Road – det er også værd at tage med.

East Nanjing Road i Shanghai
East Nanjing Road er helt sikkert på listen over ting man kan lave i Shanghai

Nanjing Road er New Yorks Fifth Avenue tilsvarende – og der er utrolig meget smuk arkitektur.

Desværre ligger shoppen og naturen langt fra hinanden i Shanghai modsat Taipei, så hvis du er vild med naturen, så er Taipei måske noget for dig!

Den ultimative guide til at opleve naturen i Taipei (2020) 🌳 Thumbnail

Den ultimative guide til at opleve naturen i Taipei (2020) 🌳

Natur i en storby, hvad?! Hvis du ligesom mig elsker storbyer, men samtidig er helt vild med naturen, så er Taipei virkelig en by for dig! Naturen i Taipei er nemlig helt fantastisk! Hvis du har svært ved at tro…

Køre med verdens hurtigste tog

Hvis du flyver fra Pudong Lufthavn, så er du absolut nødt til at planlægge din tur, så du kan køre med Maglev toget derud.

Maglev toget i Shanghai er verdens hurtigste tog med en tophastighed på 431 km/t.

Toget kører en distance på 30 kilometer på kun 8 minutter! Det er en vanvittig oplevelse og for mig er toget et rigtig godt eksempel på, hvorfor Shanghai er en storby i en helt anden klasse end nogen anden i verden.

For at sætte det i perspektiv, så er tophastigheden for et DSB lyntog 180 km/t.

For at få fat i en billet skal du nok kunne snakke en smule kinesisk, men det er heldigvis ikke ret simpelt – og det er ikke den eneste grund til at lære kinesisk

3 grunde til at du bør udfordre dig selv og starte med at lære Kinesisk 💪 Thumbnail

3 grunde til at du bør udfordre dig selv og starte med at lære Kinesisk 💪

Hvorfor begyndte jeg at studere Kinesisk? 3. december 2019 tog jeg en beslutning, som endte med at ændre mit liv. Jeg besluttede mig for, at 2020 ville blive et år, hvor jeg virkelig skulle udfordre mig selv ved at lære…

Hvis man kunne køre med Maglev fra Århus til København, så ville det tage 26 minutter ved topfart. Naturligvis kører toget ikke med topfart hele tiden – men mon ikke Maglev toget fra Shanghai kunne komme til København på under 3 timer?

Opleve Shanghais madscene

Der er mad overalt i Shanghai! Du finder små båder med traditionelle kinesiske retter på hvert gadehjørne, som laver det mest fantastiske mad til ingen penge.

I Shanghai kan du finde alt fra autentiske lokale snacks til nogle af verdens bedste Michelin restauranter.

Street food i Shanghai er ret lækkert!

Maden i Shanghai er sødere og mere sukkerholdig end maden nordpå. Så hvis du ikke er til vanvittig stærk mad, så er maden i Shanghai lige noget for dig!

Hvis du planlægger en tur til Taipei, så er du nødt til kunne navigere den lækre madscene i Taipei – bare rolig, det kan vi godt hjælpe med!

Taiwan madguide 2020 – (10 retter du skal prøve i Taiwan) 🤤 Thumbnail

Taiwan madguide 2020 – (10 retter du skal prøve i Taiwan) 🤤

Taiwans madscene er fantastisk – her er 10 retter, du skal prøve i Taiwan Hvis du skal til Taiwan og er i tvivl om, hvad taiwanesisk mad egentlig er, så har jeg lave ”Taiwan Madguide 2020 – 10 retter du…

En ret, som du er nødt til at smage i Shanghai, er Xiao Long Bao. Det er en form for dampet bolle, typisk med kød i.

De kommer fra Jiangsu provinsen og er en ting, du er nødt til at smage i Shanghai! Men der er en helt særlig måde, man skal spise dem på – se bare her

Jeg håber, at den her artikel har hjuplet dig med at kunne svare på spørgsmålet: ”Hvad skal kan lave i Shanghai?”.

Du har i hvert fald fået mit bud på fem ting, som man kan lave i Shanghai, som jeg var glad for at lave i Shanghai!

Hvis du har andre forslag til hvad man kan lave i Shanghai, så vil jeg meget gerne høre dem i kommentarfeltet, så jeg kan begynde at planlægge min næste tur til Shanghai.

Hvad kan man lave i Shanghai – FAQ

Har Shanghai en flot skyline?

Shanghai’s skyline er helt sublim, hvis du spørger mig! Kombinationen af de fanstisk flotte bygninger og floden for foden af dem gør det til en helt særlig oplevelse at se Shanghai’s skyline i virkeligheden.

Hvor højt er Shanghai Tower?

Shanghai Tower er Kinas højeste bygning og den anden højeste bygning i verden med sine voldsomme 128 etager og 632 meter!

Kan man shoppe i Shanghai?

Der er rig mulighed for at shoppe i Shanghai på Nanjing Road. Der er et utal af butikker og shopping centre. Du kan bruge flere dage på Nanjing Road, hvis det skulle være!

Hvor hurgtigt kører maglev toget i Shanghai?

Maglev toget i Shanghai er verdens hurtigste tog med en tophastighed på 431 km/t.

Er maden god i Shanghai?

Ja, maden er virkelig god – og der er noget for enhver smag. I Shanghai kan du finde alt fra autentiske lokale snacks til nogle af verdens bedste Michelin restauranter

Vil du høre mere fra LTL?

Hvis du gerne vil høre mere fra LTL Kinesisk Sprogskole, så tilmeld dig vores mailliste.

Vi giver masser af god information om at lære kinesisk, nyttige apps til at lære sproget og fortæller om alt det, der foregår på vores LTL-skoler! Tilmeld dig nedenfor og bliv en del af vores stadigt voksende fællesskab!

.

Skriv et svar

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores hjemmeside.

Lær mere