Taiwan madguide 2020 – (10 retter du skal prøve i Taiwan) 🤤

Taiwans madscene er fantastisk – her er 10 retter, du skal prøve i Taiwan

Hvis du skal til Taiwan og er i tvivl om, hvad taiwanesisk mad egentlig er, så har jeg lave ”Taiwan Madguide 2020 – 10 retter du skal prøve i Taiwan”. Taiwans madscene er fantastisk, så her er 10 retter, du skal prøve i Taiwan!

 1. Oksekøds nudelsuppe (牛肉面)
 2. Xiao Long Bao
 3. Hot Pot
 4. Stinkende tofu (臭豆腐)
 5. Taiwanesisk morgenmad
 6. Cong Zhua Bing
 7. Douhua
 8. Pandekager med kidney bønner
 9. Papaya mælk
 10. Bubble tea (boba)

Taiwan er et land, som folk kommer tilbage til gang på gang. Jeg ankom til Taiwan for første gang i mit liv i februar 2020 og havde planlagt at være der i to måneder.

Det endte med at blive to af de bedste måneder i mit liv, og jeg ved med sikkerhed, at jeg vil tilbage til Taiwan. Og jeg er ikke den eneste, som har det sådan!

Jeg mødte en anden dansker på turen, som jeg endte med at sidde og drikke øl med en hel aften (vi er jo danskere, ikke?) – han fortalte, at han havde planlagt en smuttur til Taiwan, og nu har han boet der i 23 år.

Bare rolig – du kan også godt finde dansk mad i Taipei!

Tro mig, når jeg siger, at Taiwan har meget at byde på for enhver smag!

Hvad er det dog, der er så fantastisk ved Taiwan, tænker du måske. Jeg kunne skrive en hel artikel om alle de fantastiske ting ved Taiwan; men det er ikke det, som denne artikel skal handle om.

Mine fem yndlingsting at lave i Taipei (2020) 😎 Thumbnail

Mine fem yndlingsting at lave i Taipei (2020) 😎

Her er fem forslag til, hvad du kan lave i Taipei Hvis det lyder for godt til at være sandt, så har jeg forsøgt at beskrive fem af mine yndlingsting at lave i Taipei nedenfor. Jeg er næsten sikker på,…

Jeg kan dog med sikkerhed sige, at en af de ting, som får folk til at vende tilbage til Taiwan, er landets fantastiske mad.

Der er et væld af populære retter, som du er nødt til at prøve i Taiwan.

Jeg elsker at smage på de lokale retter, når jeg rejser, så hvis du er ligesom mig, så håber jeg, at Taiwan madguide 2020 får dig til at glæde dig endnu mere til din rejse til Taiwan – og hvis du ikke har planlagt en rejse til Taiwan, så kan det kun gå for langsomt.

Disclaimer: Jeg er veganer, så jeg har ikke smagt alle retterne selv. Jeg rejste med min gode ven, Mikkel, som spiser alt mellem himmel og jord og ikke er bleg for at prøve de vildeste ting (kyllingefødder heriblandt) – så tilsammen har vi været listen igennem!

Den ultimative guide til at bo i Kina som veganer eller vegetar (2020) 🥗 Thumbnail

Den ultimative guide til at bo i Kina som veganer eller vegetar (2020) 🥗

Hvad du skal vide om at bo i Kina som veganer eller vegetar OK så det her er, hvad du sikkert tænker… Det er ikke muligt at være vegetar eller veganer i Kina. DU TAGER FEJL! Det er absolut muligt…

Lad os komme i gang med Taiwan madguide 2020! Her kommer ”Taiwan madguide 2020 – 10 retter du skal prøve i Taiwan”

Oksekøds nudelsuppe (牛肉面)

Oksekøds nudelsuppe (牛肉面) er nok en af de mest velkendte og vellidte retter i Taiwan.

Det er oksekød, som er langtidskogt i soyasauce, oksebouillon, grøntsager og hvedenudler.

Selvom det lyder som en ret simpel ret, så er den så vigtig i Taiwan, at retten ofte blive betragtet som Taiwans nationalret – inden du bliver fordomsfuld og tænker, at det er en simpel ret, så husk på, at den danske nationalret er stegt flæsk.

Der bliver rent faktisk afholdt en årlig øksekødsnudel festival i Taipei, hvor kokke fra hele Taiwan konkurrerer om at lave de bedste oksekødsnudler.

Du kan få retten mere eller mindre på hvert gadehjørne i Taiwan, og alle aftenmarkeder (nightmarkets) har et utal af restauranter og boder, som laver netop denne ret.

Xiao Long Bao (小笼包)

Xiao Long Bao kommer originalt fra Shanghai, men mange mennesker mener, at de bedste af bedste faktisk kan findes i Taiwan!

Særligt kan de findes på den kendte restaurant Din Tai Fung, hvor de laver dem på en helt speciel måde – faktisk vejer hver bolle kun 21 gram før de bliver dampede!

Jeg tog på Din Tai Fung for at prøve deres berømte mad

Du skal dog være opmærksom på, at der findes en helt særlig måde at spise netop denne ret! Så hvis du ikke ved, hvordan man spiser Xiao Long Bao, så kan du godt ende med at gå galt i byen.

Men frygt ej! Vi har selvfølgelig lavet en video, som lærer dig hvordan du spiser Xiao Long Bao!

Her er en guide til, hvordan du spiser Xiao Long Bao – selvom det er i Shanghai, så spiser man dem på samme måde i Taiwan 😉

Hot Pot (火锅)

Hot Pot er en af mest populære retter i Taiwan, og det skal du helt sikkert prøve på din første tur til Taiwan! Det havde ikke været Taiwan madguide 2020 uden Hot Pot!

Hot Pot er en kogende suppe med en masse forskellige ingredienser, som sættes på bordet, og så skal du selv koge maden.

Typisk kan du bestille lige præcis de ting, som du kunne tænke dig at spise, hvilket gør retten nem at lave både vegetarisk og vegansk!

Første gang jeg smagte Hot Pot, syntes jeg virkelig, at det var mærkeligt at koge alt min mad – men eftersom jeg nu har smagt det et par gange, er jeg blevet helt vild med det!

Her prøver jeg hot pot for første gang!

Jeg smagte Hot Pot første gang i Shanghai, og der var jeg ikke helt overbevist. Men efter jeg kom til Taipei og fik Hot Pot sammen med min værtsfamilie, så er jeg blevet helt vild med det.

Den bedste hot pot jeg nogensinde har smagt!

Der findes et væld af Hot Pot restauranter i Taiwan, så frygt ej – det bliver ikke noget problem at komme til at prøve denne ret.

Stinkende tofu (臭豆腐)

Okay, jeg løj! Vi har prøvet alle retter undtagen stinkende tofu! Men helt ærligt, Taiwan madguide 2020 uden stinkende tofu havde ikke være rigtigt.

Stinkende tofu er en af Taiwans mest berygtede retter. Retten er berygtet over alt, fordi den ret faktisk stinker så meget, som navnet lægger op til.

Jeg husker stadig første gang, jeg gik forbi en bod, der serverede stinkende tofu på et aftenmarked i Taipei. Jeg havde meget svært ved at forstå, at der var lang kø til boden – men tro det eller ej, retten er vanvittig populær.

Retten kan spises kold, varm, dampet eller friteret, og kan findes over alt i Taiwan. Dog er retten ikke vegansk, selvom man godt kunne tænke det. Retten er nemlig lavet af fermenteret mælk, grøntsager og kød.

Hvis du gerne vil imponere en date i Taiwan, så kan du invitere din date ud og spise stinkende tofu – det er helt sikkert imponerende!

Dating på kinesisk: Det gode, det dårlige og det slemme 💘😁 (Del 1) Thumbnail

Dating på kinesisk: Det gode, det dårlige og det slemme 💘😁 (Del 1)

Dating i Kina:Det gode, det dårlige og det slemme ved at date i Kina Uanset hvor du dater rundt omkring i verden, så kan du ikke undgå at opleve kulturelle forskelle. Hvis du tør at prøve dating på kinesisk, så…

Taiwanesisk morgenmad

Du er uden tvivl nødt til at prøve traditionel taiwanesisk morgenmad minimum en gang i Taiwan!

Men lad mig advare dig – traditionel taiwanesisk morgenmand er fyldt med kulhydrater og æg og skylles typisk ned med et lunkent glas sojamælk.

Typiske morgenmadsretter er:

 1. You Tiao (friturestegt brød)
 2. Shao bing (Bagt hvedekage)
 3. Dou Jiang (sojamælk)
 4. Baozi (dampede boller)

Vi fandt et sted tæt på, hvor vi boede og fik traditionel morgenmad en masse gange!

https://www.instagram.com/p/B9kplJShepp/
Lokalbefolkningen i Taiwan er så fantastisk!

Da vi flyttede hjem til en lokal familie, blev vi også inviteret ud og spise traditionel taiwanesisk morgenmad. Jeg fik en nudelret og lunken sojamælk, hvilket til min store overrakelse var super lækkert!

Vi tager dig med på morgenmadsrestaurant i den her video! Det var en special oplevelse

Cong Zhua Bing (葱抓饼)

Cong Zhua Bing er en form for pandekage med forårsløg og serveres typisk sammen med et spejlæg.

Det er en super simpel snack og kan endda nydes som morgenmad! Egentlig er retten ikke så kompliceret, men den er super populær overalt i Taiwan.

Det betyder også, at du kan få den overalt på aftenmarkeder og samtlige gadehjørner (mere eller mindre).

Du kan helt sikkert få Cong Zhua Bing på Shilin Night Market!

Douhua

Nu er vi ved at være nået til desserterne, og douhua smager fremragende! Retten er også kendt som tofubudding. Den er lavet af meget blød tofu, sukker og sojamælk.

Når du bestiller, kan du så få alverdens toppings på – personligt synes jeg, at kidney bønner og tapioka perler er en god kombination!

Du kan – ligesom mange af de populære retter – få det overalt. Vi nød en stor skål douhua i vores sidste vlog, og den smagte helt fantastisk

I slutningen af videoen smager vi den her skønne dessert – desuden snakker vi også om, hvor meget kinesisk man egentlig kan lære på tre måneder.

Pandekager med kidney bønner

Når vi laver pandekager i Danmark, plejer vi typisk at lave en flad pandekage og komme fyld ovenpå. Men i Taiwan laver de nogle helt fantastiske pandekager, som har fyld indeni.

De bliver typisk lavet med kidney bønner, chokolade, vanilie, peanutbutter, frugt og andre ting.

Det er en super lækker dessert, som du absolut er nødt til at prøve (med mindre du er veganer. Så kan du stå og se på, mens din ven nyder en kage lige foran dig…..)

De kan fås overalt på aftenmarkeder – f.eks. også på Shilin Night Market lige her:

https://www.instagram.com/p/B9RcwGRh_ev/
På aftenmarkederne kan du få alt hvad du kunne drømme om – men sørg for at være sulten, når du kommer, fordi der er tusindvis af fristelser!

Papaya mælk

Papaya mælk er lige præcis, hvad det lyder som – en forfriskende drik lavet med frisk papaya og mælk – den kan laves vegansk ved at bruge sojamælk, og det kan lade sig gøre næsten alle steder!

Hvis du, ligesom mig, er helt vild med smoothies og juices, så vil den her drik falde i god jord. Papaya mælk er cremet og ikke alt for sød – super lækkert!

Efter du har drukket en papaya mælk, så er du frisk og klar til at komme ud og opleve naturen i Taipei! Hvis Taiwan madguide 2020 har givet dig lyst til at opleve mere af Taiwan, så bør du opleve Taiwans fantastiske natur!

Den ultimative guide til at opleve naturen i Taipei (2020) 🌳 Thumbnail

Den ultimative guide til at opleve naturen i Taipei (2020) 🌳

Natur i en storby, hvad?! Hvis du ligesom mig elsker storbyer, men samtidig er helt vild med naturen, så er Taipei virkelig en by for dig! Naturen i Taipei er nemlig helt fantastisk! Hvis du har svært ved at tro…

Bubble Tea (boba / 奶茶)

Bubble tea – også kendt som boba – er en ufattelig populær drik. Overalt du går, vil du se folk med en bubble tea i hånden – der er endda butikker, som sælger holdere, du kan se cool ud mens du går rundt med din bubble tea.

Når du kigger på menuen ved en bubble tea shop, så finder du ud af, at der er et næsten uoverskueligt forskellige varianter!

Jeg vil anbefale dig at gå med det helt simple valg: ”Pearl Milk Tea”, som er sort the, mælk, sukker og tapioka perler – det er også det mest populære valg af en grund!

Hvis du ikke ønsker at gå helt i sort med et sukkerchok, så vil jeg anbefale dig at bestille med halv sukker eller helt uden!

Du kan se på det her billede, hvordan det gik for Mikkel, da han bestilte med fuld sukker:

https://www.instagram.com/p/B9I6T7uBKTu/
Trust me – bestil med halv sukker (eller uden!)

Chun Shui Tang (春水堂) siges at have opfundet denne fantastiske drik, så naturligvis er du nødt til at finde en af deres mange steder og prøve en original bubble tea!

https://www.instagram.com/p/B-G1CrKh5xo/
De kunne ikke lave en med sojamælk, så jeg fik en totalt lækker juice!

Taiwan madguide 2020 – konklusion

Inden for de første 24 timer garanterer jeg, at du opdager, hvor vigtig street food kulturen er i Taiwan, så her kan du finde en masse af de bedste taiwanesiske retter!

Derudover, hvilket jeg ikke har inkluderet i guiden, så er japanske restauranter også meget populære i Taiwan – så du skal nok kunne få en masse sushi og Udon nudler.

Jeg håber, at du har kunne bruge Taiwan madguide 2020 til at finde ud af, hvad du kan få at spise i Taiwan!

Hvis du leder efter en undskyldning for at tage til Taiwan, så kan du finde noget inspiration lige her til, hvorfor du bør starte med at lære kinesisk – og hvilket bedre sted at gøre det end i Taipei?

3 grunde til at du bør udfordre dig selv og starte med at lære Kinesisk 💪 Thumbnail

3 grunde til at du bør udfordre dig selv og starte med at lære Kinesisk 💪

Hvorfor begyndte jeg at studere Kinesisk? 3. december 2019 tog jeg en beslutning, som endte med at ændre mit liv. Jeg besluttede mig for, at 2020 ville blive et år, hvor jeg virkelig skulle udfordre mig selv ved at lære…

Vil du høre mere fra LTL?

Hvis du gerne vil høre mere fra LTL Kinesisk Sprogskole, så tilmeld dig vores mailliste.

Vi giver masser af god information om at lære kinesisk, nyttige apps til at lære sproget og fortæller om alt det, der foregår på vores LTL-skoler! Tilmeld dig nedenfor og bliv en del af vores stadigt voksende fællesskab!

.

Skriv et svar

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores hjemmeside.

Lær mere