Fem GRATIS måder at lære kinesisk (2020) 😲

Hvad!? Kan man lære kinesisk gratis?

Ja, du kan sagtens lære kinesisk gratis – det behøver slet ikke at koste penge! Her er fem gratis måder at lære kinesisk:

 1. Lær kinesisk gratis med HSK-appen
 2. Lær kinesisk gratis på YouTube
 3. Lær kinesisk gratis ved at se kinesiske film og hør kinesisk musik
 4. Lær kinesisk gratis ved at læse på ”Du Chinese”
 5. Lær kinesisk med gratis online lektioner med LTL

Vi lever i en verden, hvor der er et utal af muligheder for at lære kinesisk. Du kan rejse til Kina eller Taiwan og studere, du kan tage undervisning med en privatunderviser eller du kan flytte til et kinesisktalende land og slå dig ned.

3 grunde til at du bør udfordre dig selv og starte med at lære Kinesisk 💪 Thumbnail

3 grunde til at du bør udfordre dig selv og starte med at lære Kinesisk 💪

Hvorfor begyndte jeg at studere Kinesisk? 3. december 2019 tog jeg en beslutning, som endte med at ændre mit liv. Jeg besluttede mig for, at 2020 ville blive et år, hvor jeg virkelig skulle udfordre mig selv ved at lære…

Men selvom der er rigtig mange måder, hvorpå du kan lære kinesisk; så er det ikke muligt for alle at rejse til en helt anden del af verden – og især i disse tider med COVID-19 er det nødvendigt at finde alternative måder at studere på. Heldigvis er der gratis måder at lære kinesisk!

Personligt har jeg lige været i Taiwan for at studere kinesisk (her er mine fem yndlingsting at lave i Taiwan), men befinder mig nu i Danmark. Det betyder dog ikke, at jeg stopper med at lære kinesisk – målet er stadigvæk at blive flydende, uanset hvor jeg befinder mig geografisk.

https://www.instagram.com/p/B9Blk0MBQCi/
Her har jeg hovedet begravet i bøgerne, da jeg var i Taipei!

Men som universitetsstuderende skal der virkelig graves dybt for at finde økonomisk overskud til at betale for kinesisk undervisning.

Derfor har jeg samlet en liste med fem gratis metoder, som du kan bruge til at lære kinesisk!

Lær kinesisk gratis med HSK-appen

Det første, du kan gøre, er at downloade HSK-appen, som udelukkende fokuserer på at hjælpe dig med at få succes i din HSK-eksamen!

Hvad er HSK eksamen? Helt kort forklaret, så er HSK den eksamen, som studerende kan tage for at vide, hvad deres kinesiske niveau er. Der er 6 HSK-niveauer, og du kan tage eksamen over alt i hele verden!

Du kan downloade appen helt gratis, og den er gratis at bruge. Du får adgang til alt det ordforråd og grammatik, som det forventes, at man kan på de respektive HSK-niveauer.

Hvis du gerne vil lære kinesisk gratis, så er HSK appen virkelig god!

Det er dog muligt at opgradere appen til en VIP-version for cirka 250 DKK, hvilket giver dig adgang til tidligere eksamener og prøveeksamener.

Det er et super godt værktøj, som hjælper dig med at forstå, hvad du skal kunne for at bestå HSK-eksamen

Den eneste ulempe ved appen er, at den ikke hjælper dig særlig meget med din udtale og dit talte kinesisk.

Lær kinesisk gratis på YouTube

YouTube har et væld af gratis læringsmaterialer – ikke kun inden for kinesisk, men også alle andre tænkelige områder!

Heldigvis er der utrolig mange eksperter på adskillige områder, som helt gratis stiller læringsmaterialer gratis til rådighed på YouTube.

YouTube er en fantastisk platform til at lære kinesisk gratis – hovedsageligt af tre årsager, hvis du spørger mig:

 1. Alt materialet er gratis
 2. Alt materialet er tilgængeligt og nemt at finde
 3. Du kan pause, spole tilbage, se videoerne igen osv.
Her kan du f.eks. se, hvordan man bestiller kaffe! Væsentligt hvis man er fra Jylland og bare skal have en kop sort uden sukker!

Hvis du beslutter dig for at bruge YouTube som et middel i din kinesiskundervisning, så har jeg tre gode råd, der vil hjælpe dig med at få endnu mere ud af platformen, end hvis du bare ser videoerne!

 1. Snak med din computer! Det virker mærkeligt i starten, men du skal ikke være bange for at forsøge at udtale ord og sætninger.
 2. Øv dig, øv dig, øv dig – jeg kan ikke understrege det nok; men det er altafgørende, at du øver dig på det materiale, som du finder på YouTube, for det er ikke nok bare at se en video.
 3. Gør brug af platformens muligheder som f.eks. at spole tilbage og pause. Hvis der er noget, du ikke forstår, så spol tilbage!

Lær kinesisk gratis ved at se kinesiske film og hør kinesisk musik

At lære kinesisk handler ikke kun om at øve sig på ordforråd og at kigge i en bog – det skal være sjovt, og du skal nyde at studere!

At se kinesiske film og høre kinesisk musik handler om at kombinere ting, du kan lide med at studere et sprog – det er en fantastisk måde at lære kinesisk.

Hvis du ikke ved, hvor du kan finde film på kinesisk, så se med her!

Du kan finde en masse kinesiske film på Netflix og en masse kinesisk musik på Spotify. At bruge musik til at lære kinesisk er rigtig smart af tre årsager:

 1. Du kan høre kinesisk i stedet for kun at læse det
 2. Du kan se lyrics, læse det, forstå det og høre det
 3. Du hører en masse slang, hvilket også er en del af at lære et sprog!

Mange kinesiske sange og serier handler om kærlighed, så hvis du gerne vil lære at sige ”Jeg elsker dig” på kinesisk, så tjek den her blog, vi har skrevet om netop det!

Jeg elsker dig på kinesisk ❤️ - Den ultimative guide (2020) Thumbnail

Jeg elsker dig på kinesisk ❤️ – Den ultimative guide (2020)

Jeg elsker dig på kinesisk – LTLs Definitive Guide Hvordan siger du Jeg elsker dig på kinesisk?  Jeg elsker dig på kinesisk – Ikke så svært 我爱你 – Wǒ ài nǐ 我 – Jeg, Mig爱 – at elske你 – Dig…

Lær kinesisk gratis ved at læse på ”Du Chinese”

En helt gratis læringsmetode, som du er NØDT til at gøre brug af, hvis du gerne vil lære kinesisk, er at læse, læse, læse og læse!

At læse er en fremragende måde at lære kinesisk på og særligt hjælper det med at forbedre dit ”tegn-game”.

Du bliver bedre til at genkende kinesiske tegn hver gang du ser dem – hvis du gerne vil lære lidt mere om de kinesiske tegn og det kinesiske alfabet, så tjek lige her:

Definitiv Guide til de kinesiske tegn og det kinesiske alfabet (2020)✍️ Thumbnail

Definitiv Guide til de kinesiske tegn og det kinesiske alfabet (2020)✍️

Den ultimative guide til det “kinesiske alfabet”  Historien om de kinesiske tegn/det kinesiske alfabetHvordan lærer man det kinesiske alfabet?Hvor logisk er kinesisk?Hvor mange bogstaver er der i det kinesiske alfabet?Ordstammer på kinesiskDet tætteste på et kinesisk alfabet – PinyinFlere eksempler…

Der er en masse tilgængeligt og gratis materiale på internettet, som du kan gøre brug af. Til begyndere (som mig selv) vil jeg særligt anbefale at læse børnebøger!

Når du bliver bedre og bedre, så vil jeg faktisk anbefale dig at downloade en app, der hedder: ”Du Chinese”, hvor du kan læse en masse forskelligt materiale.

I den gratis version, kan du finde alle artikler, der er blevet udgivet i de seneste 2 uger! Materialet er opdelt fra begynder til øvet, så appen kan bruges af alle.

En virkelig fed feature er, at du kan gemme ord, du ikke kan huske eller har set før, til vendekort (flashcards), som du kan øve dig på senere!

Hvis du er en fodboldfan lige som mig og gerne vil læse artikler om fodbold, så kan det godt være en god idé lige at tjekke den her artikel ud inden:

Fodbold i Kina ⚽ - Den ultimative guide til nyttigt ordforråd (2020) Thumbnail

Fodbold i Kina ⚽ – Den ultimative guide til nyttigt ordforråd (2020)

Fodbold i Kina – Hvordan siger man fodbold på kinesisk, & hvordan spilles fodbold i Kina? Fodbold og Kina – et perfekt match. Selvom de selv indrømmer, at Kina ikke kan prale af et væld af verdensstjerner på trods af…

Lær kinesisk med gratis online lektioner med LTL

Øhh, hvad? Jep! Den er god nok – LTL Mandarin School tilbyder gratis onlineundervisning lige nu. Det er noget, der er blevet introduceret i 2020, og det er simpelthen et fantastisk tilbud!

Hvis Lars Larsen havde været stået for LTLs markedsføring så havde han kaldt det her for ”et godt tilbud”! Siden er ikke klar på dansk endnu, men på den engelske side kan du tilmelde dig gratis kinesiskundervisning.

Hvordan fungerer det?

 • Undervisningen er gratis – du behøver ikke at købe noget kursus ved LTL. Du kan tilmelde dig, studere gratis, og så smutte igen!
 • Det er gruppeundervisning
 • Der bliver undervist i simplificerede tegn
 • Du kan studere fra hvor som helst i verden
 • Lektionerne er baseret på Beijing tid (GMT+8), så du skal måske tilpasse dig lidt
 • Dit niveau skal være lavere end HSK3 – men hvis du er på et højere niveau, så skriv til LTL alligevel. Der kan helt sikkert godt laves en løsning!

Hvad nu?

Jeg håber, at du kan bruge mine råd til 5 gratis måder at lære kinesisk. Det er i hvert fald nogle metoder, som jeg er super glad for og synes fungerer rigtig godt. Mit sidste råd er dette:

Ikke vent længere! Kom i gang i dag med at lære kinesisk – det er jo gratis!

Hvis du har nogle andre gode råd til at lære kinesisk gratis, så smid en kommentar nedenunder – jeg vil super gerne høre, hvordan du lærer kinesisk gratis!

Vil du høre mere fra LTL?

Hvis du gerne vil høre mere fra LTL Kinesisk Sprogskole, så tilmeld dig vores mailliste.

Vi giver masser af god information om at lære kinesisk, nyttige apps til at lære sproget og fortæller om alt det, der foregår på vores LTL-skoler! Tilmeld dig nedenfor og bliv en del af vores stadigt voksende fællesskab!

.

Skriv et svar

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores hjemmeside.

Lær mere