Den ultimative guide til at opleve naturen i Taipei (2020) 🌳

Natur i en storby, hvad?!

Hvis du ligesom mig elsker storbyer, men samtidig er helt vild med naturen, så er Taipei virkelig en by for dig! Naturen i Taipei er nemlig helt fantastisk!

Hvis du har svært ved at tro mig, så kommer der her tre forslag til, hvordan du kan opleve naturen i Taipei!

 1. Elefantbjerget (Xiangshan/象山)
 2. Tekandebjerget (Teapot Mountain)

 3. Maokong Gondolen

Efter at have boet i Taipei i to måneder, kan jeg med sikkerhed sige, at Taipei har noget helt andet at byde på, som ingen andre storbyer i verden har! Der er nemlig en fuldstændig fantastisk natur i Taipei.

Inden jeg tog til Taipei for at studere med LTL, var jeg i Shanghai i en måned, hvor jeg også studerede med LTL. 

Dæmningen i Shanghai
Udsigten fra The Bund i Shanghai

Shanghai er også en af mine absolut yndlingsbyer – jeg er helt vild med atmosfæren, The Bund, Shanghai Tower og de endeløse muligheder for at opleve en storby helt ude af proportioner i forhold til, hvad vi kender fra lille Danmark…For guds skyld, der bor næsten 25 millioner mennesker – I EN BY!?

På samme måde er der også en virkelig fed atmosfære i Taipei med en masse unge mennesker, kunstneriske steder (nogle steder ligner sågar Vesterbro i København) og et utal af muligheder for at opleve en rigtig storby med skybars, travle gader og shopping.

Men eftersom jeg er vokset op i Jylland, så sætter jeg dog også pris på natur og at have muligheden for at komme lidt væk fra storbyens altid travle liv, men det er der ikke mulighed for i Shanghai.

Her kommer Taipei ind i billedet!

Mine fem yndlingsting at lave i Taipei (2020) 😎 Thumbnail

Mine fem yndlingsting at lave i Taipei (2020) 😎

Her er fem forslag til, hvad du kan lave i Taipei Hvis det lyder for godt til at være sandt, så har jeg forsøgt at beskrive fem af mine yndlingsting at lave i Taipei nedenfor. Jeg er næsten sikker på,…

Elefantbjerget (Xiangshan/象山)

Efter at have besøgt Taipei 101 (en af verdens 10 højeste bygninger), så kan du gå i 10 minutter og stå for bunden af det berømte ”Elephant mountain” / 象山, hvilket er natur i en helt anden liga end hvad du kan opleve i Danmark.

Bjerget er et fantastisk stykke natur og en oplevelse, du er nødt til at få, når du er i Taipei.

At bestige bjerget tager omkring en halv time, og det er en relativt nem tur. Hvis du har prøvet at ”bestige” Himmelbjerget, så ved du, hvad jeg mener!

Jeg tog ud for at bestige Elefantbjerget, da jeg var i Taipei!

Der er altså ingen grund til at anskaffe sig alt mulig grej og sportstøj – hvis jeg kunne bestige bjerget i jeans og en t-shirt, så kan du helt sikkert også.

Når du kommer op til toppet af bjerget, så kan du nyde en fuldstændig fantastisk udsigt over Taipei med Taipei 101, som majestætisk stiger op af bybilledet. Hvis du har lidt svært ved at forestille dig, hvor flot naturen egentlig kan være fra et bjerg midt i bybilledet, så se her:

https://www.instagram.com/p/B9gSUZdBeU2/

Hvordan kommer jeg ud til Elefantbjerget?

Der er tre måder at komme derhen!

 1. Jeg var helt vild med at cykle rundt i Taipei på Ubikes – cyklerne kan parkeres lige ved bjerget og det tager kun 2 minutter at cykle fra Taipei 101 området.
 2. Hvis du alligevel er tæt på Taipei 101, så tager det kun 10 minutter at gå hen til bjerget.
 3. Hvis du er længere væk end du kan overskue at cykle (bare rolig, jeg kender følelsen), så har Taipei heldigvis et af de mest velfungerede metrosystemer i verden! Du kan tage den røde linje mod Xiangshan/象山 og så kan du følge skiltene derfra – det tager 2 minutter fra metrostoppet til du er på vej op ad bjerget!

Bjerget er utrolig populært, så hvis du gerne vil have en lidt mindre befolket oplevelse, så kan du tage ud og bestige nogle af de andre bjerge, der kaldes dets ”beslægtede bjerge”

 • ”Tiger Mountain
 • ”Lion Mountain”
 • “Leopard Mountain”

Alle bjergene er nemme at komme til og ligeledes en fantastisk oplevelse!

Tekandebjerget (Teapot Mountain)

Elefantbjerget er en super god måde at bruge et par timer i Taipei til at opleve naturen, men hvis du har en hel dag til at opleve naturen i Taipei, så vil jeg anbefale at tage ud til Tekandebjerget (Lyder lidt mærkeligt på dansk, haha).

Det er den perfekte måde at tage på en dagstur uden at skulle alt for langt væk. Jeg besøgte bjerget sammen med min værstfamilie fra Taiwan (arrangeret gennem LTL), så vi kørte i bil i cirka en time fra Taipei.

Selve køreturen dertil var også helt fantastisk, fordi vi fik set en masse skøn natur.

Det er en smule hårdere at bestige dette bjerg end Xiangshan, men bare rolig – med et par sportssko, så går det helt fint. Det er en tur på cirka 550 meter, og det tager omkring en time at komme helt til tops.

Når du kommer op til toppen, så vil du virkelig opleve, hvad jeg mener, når jeg siger, at Taipeis natur er fantastisk.

https://www.instagram.com/p/B-UGzH-B-pO/

Brug noget tid på toppen til bare at nyde naturen og udsigten over bjerge og hav, som er utrolig smukt!

Her står jeg på toppen sammen med min kammerat, Mikkel!

Hvordan kommer hen til Tekandebjerget?

Hvis du har mulighed for at køre, så er det klart den nemmeste måde! Dog er det de færreste, som har den mulighed – heldigvis kan du godt komme til bjerget på andre måder. Med tog og bus er der kun tre steps fra Taipei til bjerget!

 1. Først skal du tage til Taipei Main Station, hvorfra du kan tage et tog til Ruifang.
 2. Herefter kan du tage bussen mod Jiufen og Jinguashi, hvor du skal stå af ved ”Jinguashi Gold Ecological Park”
 3. Derfra kan du begynde at bestige bjerget! 

Transport i Taipei er relativt nemt og billigt, så det kan ikke rigtig betale sig at skulle leje en taxa eller andet til at køre dig ud til bjerget.

Maokong Gondolen

Når du har nået toppen af begge bjerge, så tør jeg godt sige allerede nu, at du har ondt i benene! Heldigvis kan du godt opleve endnu mere af den skønne natur i Taipei uden at skulle bestige et bjerg. Maokong er et område ude ved siden af Taipei Zoo, hvor du kan få en helt fænomenal udsigt ud over byen. 

Oplev turen lige her!

Det fedeste ved Maokong er, at du kommer op til toppen ved at tage en gondol – og turen med gondolen giver mulighed for at opleve naturen uden at få pusten op! Der er mulighed for at tage to forskellige gondoler:

 1. En helt almindelig gondol, som man kender fra skiferien
 2. En gondol med krystalklar bund – altså en helt gennemsigtig bund! 

Selvom køen til den krystalklare godt kan være en smule lang (20-30 minutters ventetid), så vil jeg anbefale at vente, fordi det er en vild oplevelse at kunne kigge ned gennem en krystalklar bund.

Når du kommer op på toppen, har du mulighed for at få pusten op, hvis du vil! Der er nemlig en masse forskellige vandreruter, som du kan begive dig ud på. Her må mine råd dog stoppe, for jeg valgte i stedet at sætte mig og nyde udsigten, mens jeg fik en kop the ved en af de mange thehuse, der er på toppen! 

På toppen har du også mulighed for at snakke med en masse af de lokale – hvis du er i tvivl om, hvordan man indleder en samtale, så se her:

Den ultimative guide til at sige hej på kinesisk - 20 måder at hilse på nogen 👋 Thumbnail

Den ultimative guide til at sige hej på kinesisk – 20 måder at hilse på nogen 👋

Hej på kinesisk: 20 måder at hilse på nogen på kinesisk Tror du, at du ved, hvordan man siger hej på kinesisk. Det er nemt, er det ikke? Bare gør dit bedste 你好 “NI HAO!” og halvdelen af arbejdet er…

Hvordan kommer man ud til Maokong gondolen?

Som sagt har Taipei et af de bedste metrosystemer i hele verden, så at komme til Maokong er heldigvis utrolig nemt.

Du skal bare finde den brune linje mod Taipei Zoo, og stå af ved endestationen.

Maokong gondolens indgang ligger nemlig lige ved siden Taipei Zoo, så du kan også tage en tur i Zoo, hvis ventetiden til gondolen er for lang!

Til sidst!

Jeg synes personligt, at det fedeste ved Taipei er, at når du har været ude og nyde naturen, så kan slutte dagen af i en af verdens fedeste storbyer med en fed atmosfære og fantastiske mennesker. 

Ja, hvis du ikke havde gættet det, så er jeg ret vild med Taipei og Taiwan generelt!

Hvis du vil vide mere om livet i Taipei, så tjek min og min gode vens YouTube kanal ud, hvor vi har dokumenteret hver dag i 90 dage, hvor vi studerede kinesisk og boede i Shanghai og Taipei!

Vil du høre mere fra LTL?

Hvis du gerne vil høre mere fra LTL Kinesisk Sprogskole, så tilmeld dig vores mailliste.

Vi giver masser af god information om at lære kinesisk, nyttige apps til at lære sproget og fortæller om alt det, der foregår på vores LTL-skoler! Tilmeld dig nedenfor og bliv en del af vores stadigt voksende fællesskab!

.

Skriv et svar

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores hjemmeside.

Lær mere